Brigada Sinucigașilor Review – The Suicide Squad 2021: Merită vizionat?

Brigada Sinucigasilor Misiune ucigasa The Suicide Squad 2021

Am fost la Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă în avanpremieră, și deși așteptările mele au fost foarte slabe la început, mai ales după experiența de la Old 2021: Prizonierii Timpului, acestea au fost întrecute cu succes, hehe! Mi-a plăcut The Suicide Squad 2021 foarte mult, deși nu am văzut precedentul Suicide Squad – lucru pentru care sor-mea a avut grijă să-mi scoată ochii – deci dacă eu m-am putut bucura de film fără să fi văzut alte apariții ale lui Harley Quinn, cu siguranță poate oricine 😊

Update: Am fost tot în avanpremieră și la Reminiscence, un titlu care până la momentul prezent mi-a plăcut cel mai mult dintre toate filmele lansate la cinema în 2021, așa că te invit să citești și recenzia pentru Reminiscențele Trecutului.

Pentru curioșii care vor un verdict rapid, filmul merită văzut la orice vârstă, contrar așteptărilor. Sincer, mă așteptam la efecte de Marvel pentru adolescenți, la supereroi clișeici și multe efecte vizuale cum ar fi explozii, clădiri aruncate și mașini care zboară prin aer – lucruri de care nu sunt foarte pasionată. De fapt, m-am dus la film pentru că proiecția a fost într-o sală de cinema 2D Dolby Atmos, și am vrut să văd și eu cum e experiența asta de sound despre care nu mai auzisem înainte.

Dar am primit, în schimb, mult peste așteptări și am fost foarte plăcut surprinsă de personaje unice, complexe, de o poveste satisfăcătoare, câteva replici foarte faine și chiar profunde, dacă le scoatem un pic din context să le analizăm, de o coloană sonoră foarte bună și de o experiență demnă de cinema. Dacă vrei să vezi filmul ăsta, fuguța la cinema pentru că merită să fie vizionat pe un ecran mare la volum amplificat de boxele din sală și cu un pahar mare de suc.

Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă – Review general

În primele 10 minute, cu personaje aruncate, explozii, împușcături și morți absurde în stil umoristic de tip horror, am crezut că am venit la cinema să mă plictisesc iar. Dar imediat după, filmul m-a captivat cu personajele bine construite despre care vom vorbi în câteva clipe, cu un umor de bun gust, un plot destul de interesant, și cu efecte audio-vizuale noi.

Filmul a fost diferit de lucrurile cu care ne-am obișnuit de la Marvel și alte filme de genul, lucru care m-a surprins plăcut. Așadar sunt și suficente efecte, explozii, aruncături, ucideri și scene de acțiune în film, pentru pasionații de filme SF și efecte caracteristice, dar filmul este mai mult decât atât, ceea ce îl face potrivit și pentru audiența interesată de poveste și de construcția personajelor.

Avem de asemenea și câteva cadre foarte cinematice, extrem de savuroase pe marele ecran. Flori multicolore ca de hârtie țâșnesc în loc de sânge după împușcăturile lui Harley, arătând precum stoluri de fluturi din desene animate, într-o grafică nouă și efect vizual pe care nu le-am mai văzut în universul Marvel sau DC și amplificând starea de psihopatie prin care lui Harley i se părea ceva frumos și colorat să omoare o întregă armată. O panoramă asupra orașului privit de la terasă, o colivie imensă cu papagali într-un habitat tropical, un apus de soare romantic, o Harley Quinn în rochie de prințesă, o ploaie argintie, amintiri pe nuanțe sepia-aurii și o cascadă de meduze care arată ca stelele de mare.

Harley Quinn Margot Robbie Brigada Sinucigasilor The Suicide Squad 2021 film

Toate cadrele acestea au fost cinematice, și la fel de cinematice au fost redarea luptei dintre Peacemaker și Flag oglindită într-o cască de război, și ilustrarea poveștii lui Ratcatcher și a tatălui ei cu o tranziție prin care au înlocuit reflexia ei când se sprijinea de geamul autobuzului cu imaginile pe care și le amintea cu tatăl ei, pe un fundal devenit auriu-sepia. Personal am apreciat toate aceste intervenții subtile care au făcut filmul mai profund.

Top trei replici memorabile în Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă

Să trecem acum la replicile care mi s-au părut memorabile, care în Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă au fost trei:

1. Prima este replica lui Bloodsport, care vine ca un contraargument atunci când unul din echipă spune că ar fi gata să facă orice, dacă ar fi constrâns  și condiționat să facă un anumit lucru pentru libertate ulterioară.

,,Libertatea e doar o scuză pentru a face ceea ce-ți dorești.”

2. A doua replică o spune Ratcatcher, amintindu-și de tatăl ei a cărui reflexie apare pe fundal sepia, pe geamul de care ea își sprijină capul în autobuz, și pe o melodie tristă care acompaniază povestea.

,,Oricât de imperfect era tatăl meu, el mă iubea.”

3. Și a treia replică constă în ultimele cuvinte ale lui Flag înainte să cadă, răpus de rana mortală în urma luptei cu Pacemaker. O replică ce am simțit-o cu dublu înțeles, adresată ca mesaj la scară mare, celor care pretind că vor și urmăresc doar pace pentru toată lumea, în timp ce își urmăresc de fapt propriile interese și propria pace, cu prețul oricâtor vieți. Sau cu alte cuvinte, pace doar atâta timp cât se respectă condițiile lor.

,,Peacemaker…What a joke!”

The Suicide Squad 2021: Personaje

Cred că asta a fost de fapt partea mea preferată din film, și anume personajele foarte bine construite, fiecare cu propria poveste în spate. Ba chiar am avut impresia la un moment dat că, la fel ca în Winnie the Pooh, fiecare personaj corespundea unei anumite afecțiuni mentale, psihologice sau emoționale.

Băiatul cu Buline avea mommy issues, Ratcatcher avea simptome de depresie precum dorința de a dormi foarte mult și momente de tristețe subită, pe Harley Quinn o știm deja cu traume, tendințe masochiste și psihopatice, Nanaue sau Regele Rechin prezenta simptome de bulimie – ce-i drept foarte drăguțe cu acel ,,nam-nam”, și mai regăsim și dependența de alcool sau droguri, prezentată ca ,,povara” tatălui lui Ratcatcher.

Umorul a fost prezent la fiecare pas, fie prin replici, fie prin acțiuni, mai ales cu personajul Nanaue fie plimbându-se în pantaloni scurți, fie adresând replici neașteptate, fie jucându-se cu o fericire nebunească cu peștii din acvariu.

Unul dintre lucrurile destul de amuzante mi s-a părut modul în care personajele din Brigada Ucigașă ucideau alte personaje, metode specifice jocurilor de copii. Clasicele lovituri maniacale până când omul nu mai mișca, dar și aruncarea cu buline la fel ca și confetti-le, sau tipicul joc de suflat de gloanțe printr-un pai la fel cum suflă elevii biluțe de hârtie prin paie la școală.

Și antagonistul principal din Suicide Squad 2021, creatura stea-meduză-extraterestră, a fost foarte interesantă, mai ales în scena finală, când mă așteptam ca sulița odată intrată în marele ochi să rămână blocată ca la ciclopi și să aducă lovitura mortală. Am fost din nou surprinsă când sulița a acționat mai mult ca o vâslă, și Harley a pășit într-un nou Univers, înotând într-un cadru acvatic care parcă îmi amintea de sunetele mute și de dansul cinematic în care plutea Shape of Water.

Margot Robbie (Harley Quinn) și John Cena (Peacemaker) în The Suicide Squad 2021

În rolul lui Peacemaker îl avem pe John Cena în The Suicide Squad 2021, un personaj complex de la început până la capăt pentru că nu știi niciodată dacă e de partea echipei sau nu, dacă are principii sau nu, dacă are intenții bune sau nu. Peacemaker (John Cena) este competitiv, obsesiv, malițios după cum se auto-descrie, și în final cauza morții lui Flag.

Margot Robbie pe de altă parte aduce complexitatea personajului Harley Quinn la un nou nivel în Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă, cu o interpretare excepțională a tuturor stărilor, de la cea de durere răvășitoare și suferință la cea de rezistență la tortură, psihopatie, nebunie, fidelitate, frumusețe, femininitate, natură războinică și multe altele.

Alice Braga în Brigada Sinucigașilor Cast

Nu mă așteptam să o văd și pe Alice Braga în Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă, protagonista serialului Queen of the South de pe Netflix, unde o interpretează pe Teresa Mendoza. Dar și-a păstrat un rol similar de luptătoare inteligentă, de partea dreptății, vorbind în continuare o limbă latină și cumva identificându-se în continuare cu Teresa chiar și interpretând rolul lui Sol Soria în The Suicide Squad 2021.

James Gunn: The Suicide Squad 2021

Brigada Sinucigașilor: Misiune ucigașă, sau The Suicide Squad 2021, este regizat de James Gunn, același regizor de la care am văzut și Guardians of the Galaxy, lucru prin care se explică unicitatea și totuși vibe-ul similar regăsit în filmul pe care îl discutăm.

În aceeași manieră specifică, James Gunn a adus în echipa de supereroi și personaje unice de proveniență animalică, precum Weasel nevăstuica sau Nanaue rechinul rege, care a avut replica iconică unică ,,nam-nam” la fel cum a avut Groot replica ,,I am Groot”.

La fel ca în Guardians of the Galaxy, regăsim scene romantice, cadre epice cu peisaje galactice sau terestre, dar și dorința de a explica natura și motivul pentru care antagonistul este împotriva celorlalți, nu doar de dragul unui rol negativ, ci cu o poveste din spate (la fel cum avea și antagonistul din Guardians of the Galaxy motivele lui, la fel și în Brigada Sinucigașilor, steaua-extraterestru a ajuns antagonistă în urma suferinței pe care le rândul său a trăit-o odată capturată din habitatul ei și oprită din activitatea de a pluti privind la stele).

Verdict: Brigada Sinucigașilor Misiune ucigașă (The Suicide Squad 2021)

Per total, un film pe care îl recomand nu doar să fie vizionat, ci să fie vizionat la cinema ca să te bucuri de fiecare efect vizual pe un ecran mare și de o coloană sonoră pe măsură care rezonează cu fiecare etapă a filmului la volum corespunzător, astfel încât să te lași purtat de poveste și de personaje într-o experiență unică!

Spread the love

Care este parerea ta despre articol?

Scroll to Top