Despre mine

Să începem cu un Bun Venit aici!

Aici, aici unde am de gând să dau frâu liber unor zeci de gânduri din diferite vârste și situații prin care am trecut și care mi-au măcinat creierul în ultimul timp sau mai demult, reușind în sfârșit, în prezent, să mă determine să le aștern undeva unde să fie citite cu toate că uneori poate că s-ar recomanda opusul. Așadar, Bine Ai Venit printre gândurile mele!

Despre mine… despre mine

Un nume generic de categorie de site, în care se presupune că voi spune câteva lucruri despre mine, lucruri care să îl ajute pe cititor să mă cunoască puțin. Părerea mea, este inexplicabil, în cuvinte, cât de dificil este să cunoști cu adevărat pe cineva.

Primul pas cred că este cunoașterea de sine. Înainte să îi îndrum pe alții în a mă cunoaște, prima etapă este cunoașterea sinelui. Hehe, eu nu am trecut încă nici de etapa asta, așa că ce să mai spun despre mine? Vrei să mă cunoști mai bine? Hm… și eu! Încă lucrez la asta.

Nu îți pot promite să mă cunoști. Dar lecturând ceea ce scriu pe categoriile acestui site, îți pot promite că îmi vei fi alături în călătoria mea către a mă cunoaște. Așa că dacă ai ajuns pe aici… te invit să mai rămâi prin preajmă.

De fapt, ca să ne asigurăm și eu și tu că rămâi prin zonă, ce ar fi să completezi adresa ta de email în căsuța aceea din newsletter și să dai un subscribe la site? Nu postez non-stop, însă atunci când postez îmi place să cred că scriu lucruri destul de interesante sau plăcute lecturii, și n-aș vrea să nu fi la curent cu ele:)

Cine sunt eu?

Oho, o întrebare la care am încercat să răspund în ultimii 10 ani și al cărei răspuns este într-o continuă schimbare, la fel cum sunt etapele vârstei mele, modul în care gândesc, proiectele la care lucrez și obiectivele pe care mi le propun.

Dar la un nivel să zicem superficial, sunt un om mai mult sau mai puțin obișnuit. Sunt copywriter și storyteller încă de pe vremea liceului, am dezvoltat în ultimii ani o pasiune aproape obsesivă pentru fitness și nutriție (dar pe care o voi păstra pentru proiecte separate de acesta), și îmi place să mă consider pianistă și recenzor de carte. Cum am spus, un om mai mult sau mai puțin obișnuit.

Îmi place de asemenea să mă gândesc la mine ca la un călător, unul care găsește farmec și magie în a descoperi că totuși lumea noastră poate fi frumoasă, în special în locurile în care mâna omului nu a ajuns să domine și să strice, cum ar fi în vârf de munte sau în mijlocul mării. Și aș mai putea spune multe altele, dar nu o sa încep să înșir clișee de locuri, culori sau activități preferate. Nu risc să te plictisesc mai mult decât îmi permite stilul de a scrie.

Sunt multe. Toți suntem multe și pentru fiecare om și eveniment din viața noastră, consider că îndeplinim un alt rol și suntem altcineva. Nu în sensul în care nu avem coloană vertebrală (deși muuuulți nu au), ci în sensul în care acțiunile noastre și noi reprezentăm cu totul altceva acum decât atunci și pentru cineva decât pentru altcineva.

Așadar, pe acest site, în acest moment, eu sunt o voce introspectivă.

Care e treaba cu site-ul Sceptica: Licăriri de poezie și scepticism?

Pagina mea este portița prin care o să îmi eliberez gânduri captive care mă frustrează de ani de zile și zi de zi în societate sau în interior.

La început, pe site scriam doar articole dezvoltând ceea ce ma frustra. Negativism. Despre oameni, despre sisteme, despre aspecte, despre comunitate, despre obiceiuri, despre vorbe, despre cine știe ce. Mi-a trebuit puțin curaj să public lucrurile astea. Să le scriu, de fapt. Pe atunci, scriam mai mult la categoria Monolog.

Pe parcurs, însă, mi s-a mai estompat din negativitate, iar scepticismului meu i s-a alăturat curiozitatea de a explora totul, prin cărțile și filmele despre care n-am ezitat să scriu recenzii și comentarii la secțiunile Comentariu și Filme&Cinema. Și au început de asemenea să își facă simțită prezența fine Licăriri de poezie pe care n-am putut și n-am vrut să le ignor.

Îmi place să cred că ce am scris la celelalte secțiuni ale site-ului este mai interesant și mai potrivit lecturii decât dulci nimicuri înșirate pe pagina despre mine. Te invit, așadar, să descoperi celelalte categorii ale paginii Sceptica și să te lași învăluit de Licăriri de scepticism și poezie, la fel cum mă las învăluită și eu atunci când ele izvorăsc prin degetele mele pe tastatură și le scriu spre a-ți deveni lectură.

Îmi închei prezentarea cu Îți doresc lectură plăcută! Poate că o parte din inspirația, toxicitatea sau creația acestui site îți vor oferi și ție o doză din scepticismul meu. 🙂

Care este parerea ta despre articol?

Scroll to Top