Despre mine

În primul rând, în ciuda subiectelor pe care le voi aborda pentru început pe site, dă-mi voie să îți urez Bun Venit aici! Aici, aici unde am de gând să dau frâu liber unor zeci de gânduri din diferite vârste și situații prin care am trecut și care mi-au măcinat creierul în ultimul timp sau mai demult, reușind în sfârșit, în prezent, să mă determine să le aștern undeva unde să fie citite cu toate că poate că uneori aș prefera contrarul.

 

      Despre mine… despre mine

Un nume generic de categorie de site, în care se presupune că voi o să mă cunoașteți pe mine. Ca să clarificăm încă de la început acest lucru, nu o să mă cunoașteți pe mine. Este inexplicabil, în cuvinte, cât de dificil este să cunoști cu adevărat pe cineva. Așa că… sigur nu eu sunt persoana pe care o să o cunoști dacă scriu acum câteva rânduri.

Dar o să vă ofer anumite informații despre mine, unele informații care poate sunt sugestive și esențiale sau poate nu. O scurtă serie de informații despre acest site și de ce am început acest proiect. Și puține lucruri pe care vreau eu să le mai menționez pe lângă.

Dar având în vedere că sunt doar câteva aspecte despre mine pe care le fac publice selectiv, cu siguranță că menționarea lor nu vă va oferi ocazia nici să mă cunoașteți și nici să mă înțelegeți. Sunt doar lucruri pe care eu le menționez.

 

      Cine sunt eu?

Oho, o întrebare la care am încercat să răspund în ultimii 10 ani și al cărei răspuns este într-o continuă schimbare, la fel cum sunt etapele vârstei mele. Aș putea spune că sunt o persoană cu o minte care uneori merge prea departe, indiferent că vorbim de imaginație, de planuri, de vise sau critică ori gânduri răutăcioase. Sau că sunt antisocială în sensul că mă feresc și evit contactul cu majoritatea oamenilor din jurul meu, și că de cele mai multe ori în ultimii doi ani am fost enervată de comportamentul a numeroși oameni din mediul din care, din păcate, fac parte. Sau pot spune că sunt pianistă și pasiunile mele pentru a cânta la pian și la chitară sunt singurele care mi-au rămas la stadiul de pasiune, neexploatate și la fel de pure ca în clipa în care am început să le studiez și să le dezvolt.

Aș putea spune că în 2019 împlinesc două decenii de viață și tot ce fac eu momentan este să fiu studentă. Deși pot afirma și că sunt freelancer – nișa content writing – de aproape 5 ani, că îmi câștig suficienți bani pentru a nu avea nevoie de fondurile părinților pentru îmbrăcăminte, ieșiri în oraș și vacanțe în fiecare lună. Pot spune de asemenea și că sunt turistă și că ador să călătoresc și să descopăr că totuși lumea noastră poate fi frumoasă, în special în locurile în care mâna omului nu a ajuns să domine și să strice, cum ar fi în vârf de munte sau în mijlocul mării. Și aș mai putea spune multe altele.

Sunt multe. Toți suntem multe și pentru fiecare om și eveniment din viața noastră, consider că îndeplinim un alt rol și suntem altcineva. Nu în sensul în care nu avem coloană vertebrală (deși muuuulți nu au), ci în sensul în care acțiunile noastre și noi reprezentăm cu totul altceva acum decât atunci și pentru cineva decât pentru altcineva.

Așadar, pe acest site, în acest moment, eu sunt o voce introspectivă.

 

     Care e treaba cu site-ul?

Nu am de gând să încerc să spun ce veți găsi pe site. Consider că atât categoriile, cât și titlurile pe care le voi folosi în tot ce voi scrie, vor fi suficient de sugestive pentru a vă face o idee despre ceea ce urmează să citiți.

Ce pot spune, totuși, despre acest site, este că uneori consider că să încep acest proiect este pierdere de timp. Alteori consider că este portița prin care o să îmi eliberez gânduri captive care mă frustrează de ani de zile și zi de zi în societate sau în interior. Poate că îmi voi schimba perspectiva și voi aborda și lucruri pozitive.

Momentan, pe site se vor găsi doar articole dezvoltând ceea ce ma frustrează. Negativism. Despre oameni, despre sisteme, despre aspecte, despre comunitate, despre obiceiuri, despre vorbe, despre cine știe ce o să îmi mai treacă prin cap. Mi-a trebuit puțin curaj să public lucrurile astea. Să le scriu, de fapt. Astăzi am acest curaj și această forță de a-mi asuma și de a spune lucrurilor pe nume așa cum le văd eu. Așa că astăzi voi și începe. Astăzi public. Poate că o să am dreptate. Poate că o să greșesc. Poate că am luat decizia potrivită să încep acest proiect. Voi vedea asta cu timpul, pe măsură ce încerc, pe măsura ce obțin sau nu rezultate, pe măsură ce lucrurile iau amploare sau nu.

Sau poate că voi realiza în scurt sau lung timp că proiectul Sceptica a fost o greșeală, o pierdere de timp, că gândurile pe care le am acum vor fi o prostie peste ceva ani. În momentul în care voi avea o astfel de revelație, acest proiect se va încheia și cel mai probabil îl voi șterge fără niciun regret.

 

Nu am de gând să îți doresc lectură plăcută. Știu că textele sunt lungi și nu am nici speranța să îți placă, nici să nu fie plictisitoare. Nici să primesc comentarii pozitive, nici să aflu critica ta din vreun punct de vedere. Dar poate că o parte din inspirația și toxicitatea acestui site îți vor oferi și ție o doză din scepticismul meu.

Gata 🙂

Care este parerea ta despre articol?

Scroll to Top